Kizomba

Ontstaan in de jaren 80 met zijn roots in Angola, maar sinds een aantal jaar een ware trend binnen de dans wereld en niet meer weg te denken. Kizomba kenmerkt zich door de sterke connectie tussen dansers en een rustige sensuele manier van dansen. Bij kizomba gaat het niet om snel draaien of complexe dans combinaties.  Heerlijk afsluiten van de buitenwereld en samen met je partner dansen met af en toe een leuke trick of onverwachte move. De essentie van Kizomba is connectie, musicality en deze met je partner samen combineren

Levels

Tijdens het niveau Kizomba Beginners 1 maak je kennis met de basisbeginselen van de Kizomba.

Om Kizomba goed te kunnen dansen is het belangrijk dat je als man goed leert leiden en als dame goed leert volgen.

Naast het spel van leiden en volgen leer je de belangrijkste basispassen en een aantal leuke en toepasbare variaties hierop.

Je maakt onder andere kennis met de veel voorkomende Saida’s.

Wat ga je leren?

Het niveau Kizomba Beginners 2 is het vervolg op Kizomba Beginners 1.

Naast een aantal korte herhalingen en een aantal nieuwe elementen leer je ook dieper ingaan op de technische uitvoering, het correct leiden (heren) en volgen (dames) en de muzikaliteit.

Het is belangrijk dat je eerst Kizomba Beginners 1 hebt gevolgd alvorens je je inschrijft voor de Kizomba Beginners 2.

Veel van de technieken die worden behandeld zijn van elkaar afgeleid.

Het lesprogramma van Kizomba beginners 3 bouwt voort op hetgeen je hebt geleerd in Kizomba Beginners 1 t/m 2.

Naast een aantal korte herhalingen en een aantal nieuwe elementen leer je dieper ingaan op de technische uitvoering, de houding, de muzikaliteit en het correct leiden (m) en volgen v) van de partner.

Bij dit niveau zullen we telkens ook nieuwe dingen behandelen waardoor Kizomba Beginners 3 geen herhaling is van een eventueel eerder gevolgd Kizomba 3 blok.

Wil je blijven ontwikkelen in Kizomba, dan is dit blok zeer geschikt voor jou.